ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ФОТО. У Коломиї державні службовці відзначили професійне свято

Вчора у Коломийській РДА відбулися урочистості до Дня державного службовця.

На захід завітав народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з економічної політики Андрій Іванчук, який звернувся до присутніх:

 "Я - держслужбовець першого рангу, тож знаю, що це таке. Не уявляю, що би країна робила без вас, тому що люди інших професій десь їдуть за кордон за більшою зарплатою, а ви перебуваєте на державній службі, не дивлячись на те, що ваша зарплата, так би мовити, не відповідає ніяким розумним межам".

Народний депутат наголосив: "Ви робите дуже важливу справу. За логікою, той, хто представляє інтереси держави,  мав би мати найвищу зарплату. В майбутньому, надіємось,  так і буде. Адже коли хтось береться, наприклад, за освітян  – зарплата піднімається, коли беруться за первинну ланку – зарплата піднімається, тому треба також, щоб хтось взявся й довів до логічного завершення ці справи у державній службі, тому що реформи держслужби розпочали – зробили лиш те, як на роботу приймати і як конкурси проводити…".

На переконання Андрія Іванчука, "треба було спершу підняти зарплату – не було б проблем з конкурсами і бажаючими, тим більше, коли на роботу  приходять молоді і їм треба якось жити.  Тому працю у цьому напрямку треба буде продовжувати".

Опісля народний депутат подякував за запрошення на  урочистості з нагоди Дня державного службовця і пообіцяв присутнім міцного здоров’я, злагоди у сім’ях і  всього найкращого. 

Потім з вітальним словом до колег  звернувся голова райдержадміністрації Любомир Глушков.

Він, зокрема, подякував держслужбовцям  за відповідальну і професійну працю, побажав здоров’я, наснаги,   Божого благословення. 

"Дякую за те, що не кинули цю роботу і не поїхали десь за кордон шукати краще життя, за те, що будуєте свою рідну державу, свій рідний край,  за те, що допомагаєте вирішувати своїм краянам їхні  інколи важкі проблеми".

Опісля, продовжуючи тему низьких зарплат держслужбовців, очільник району звернувся до Андрія Іванчука: "Користуючись нагодою, кажу Андрієві Володимировичу – треба того, хто мав би вирішити  ці проблемні питання.  Ви вже стали кандидатом у депутати до Верховної Ради, то ми вже звертаємося до вас: допоможіть нам вирішити це питання для того, щоб наступний голова, який буде стояти тут через рік, сказав: в мене вже таких людей, що я не знаю, куди їх можна взяти – черга стоїть".

Після цього присутніх вітав голова Коломийської районної ради Роман Дячук: "Часто ми не цінимо людей, які направду щось зробили – це ви. Ви маєте йти в депутати – місцевих і обласних рад,  бо ви маєте досвід. Я також вітаю сьогодні народного депутата. Я для себе зробив один аналіз: те, що вже зробив наш народний депутат – його допомога  вже стала звичною для мешканців. Але я аналізував, як він голосував у Верховній Раді - він підтримав усі важливі для держави закони. Ми кажемо: Андрій Іванчук  допоміг добудувати поліклініку, це так, але Андрій Іванчук - ще державник до того всього, він голосував за закон про мову, люстрацію і багато інших  важливих законів і про це треба говорити".

Звертаючись до держслужбовців, Роман Дячук, зокрема, подякував їм за терпіння:

"Ще трошки - і держава повернеться до вас обличчям, іде процес децентралізації, який наближає нас до стандартів європейських держав, а  там люди вашої професії дуже поважні".

Після привітань нагородили держслужбовців за сумлінну працю.