ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Британський режисер та фотограф відобразив українське вуличне мистецтво під час воєнних дій в своїй книзі

Нещодавно була опублікована книга відомого британського фотографа і режисера Дауда Сарханді-Вільямса під назвою "Україна у війні: вуличне мистецтво, плакати + поезія". У цьому виданні вміщено поезії від 18 авторів, які надіслали свої твори для публікації на порталі "Поезія вільних".

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України на своїй сторінці. Дауд Сарханді-Вільямс відвідав Київ пів року після початку повномасштабного вторгнення, щоб задокументувати вуличне мистецтво, яке тоді прикрашало місто. Після візиту в столицю він вирішив видати книгу про українське мистецтво під час війни.

Окрім своїх фотографій, автор включив в книгу плакати та вірші молодих українських художників, які були обрані з порталу "Поезія вільних". Кожен з 18 авторів отримає примірник видання з автографом митця.

Упорядником та українським автором книги став відомий письменник Андрій Курков, який у передмові відзначив, що це видання демонструє "відновну силу мистецтва під час війни" і "пропонує більш чесний погляд на сучасну Україну, ніж будь-яка майбутня історія".

Національний портал "Поезія Вільних" був створений спільно Міністерством культури та інформаційної політики та Державним агентством з питань мистецтв та мистецької освіти спільно з волонтерами з метою надання можливості всім охочим висловити свої почуття та думки про війну через вірші.

Джерело: Телерадікомпанія РАІ